БЛОГ

 blog_14042020

Поетесата и художник Мира Дойчинова споделя своя вълшебен свят в новата си книга
„Дом на звезди и вятър“

към статията:plovdiv3

Голямата награда за цялостно творчество и принос в културата и духовността на България на Международния фестивал на поезията „Духовност без граници“ ,
Пловдив 02.06.2018 г.
Благодаря ви!


plovdiv2Благотворителната изложба – „Надежда за малките“.
Участвах с картината „Любовта е отговорът“.
София  11.02.2018 г.


Приятели, с огромна радост ви съобщавам щастливата новина – излезе от печат моята нова поетична книга „Нека бъда любов”!
В нея по традиция съм приютила всичките си нови стихове – от последната година и половина, както и непубликувани такива. Добавих и дванадесет специални картини, които илюстрират любовта по нов начин.
Това е коледният ми подарък, с цялата ми обич, и се надявам да ви хареса! 

Обичам ви и благодаря за сбъдването!
  


Мира Дойчинова: “Една идея обич. И си там.”
„цък“


Аз съм тази, която…   (видео)


Ако днес…   (видео)Рецепта за събуждане    (видео)


Поетесата Мира Дойчинова за поезията,
живота, мечтите.. и всичко останало

1755481_634_354КЪМ ИНТЕРВЮТО

 

Знаете ли, поезията не е състезание. Не би могла да бъде. Там, където се раждат думите, тишината е абсолютна. Изведнъж проблясва чувство, и го обличаш в слово… Няма първо, второ и трето място, защото всичко е една неповторимост… Място за сравнение няма. Как да съпоставиш една уникалност спрямо друга? Няма как. Така че, нека да не се борим да ставаме първи, в едно поприще, където първи няма. Нека да не слагаме мерило на душата си. Конкурсите са създадени, за да ни подтикват към съревнование, спортна злоба и себедоказване. Моля, не влизайте в този капан, конкуренцията е излишна. За всички има място под слънцето. Творците не участват в надпревара за слава и парични награди, защото тяхната същност не е там. Истинската награда и истинското признание – това е радостта и благодарността на сърцата, докоснати с любов.
Всичко друго е преходно. 🙂

Мира Дойчинова – Ирини


blog1

 


Днес, на този ден, на този празник, след толкова години, осъзнавам каква късметлийка съм била. Да се родя точно в България, с точно тази култура и писменост, с уникалните традиции и обичаи, със стремежа към ценности, развитие и надежда.
Да, в България има много надежда. Посяват я и я отглеждат най-големите и велики българи – нашите учители. Именно под тяхната обич и грижа израстваме духовно и интелектуално, и ставаме хора. Каква късметлийка съм била да случа на точно тези наставници. Истински човеци, които имаха желание да ме научат не само на знания и умения, но и на свободомислие, съзнателност и стремеж към творчество.
Хора, които с търпение, разбиране и постоянство пришиваха перца към крилата ми, независимо от трудностите на времето или ограниченията на системата.
Да, точно времето, в което живеем е уникално, защото ни помага да извадим на бял свят най-добрия си потенциал.
И най-първата заслуга за това е тяхна – на нашите учители.
Днес искам да им благодаря за всичко, което са ми дали и което продължават да дават на нашите деца.
И искам да им кажа: Бъдете! Без вас не можем!
Честит празник!
24 May 2016

Мира Дойчинова – Ирини

blog2

 


ВСИЧКИТЕ ШЕСТ КНИЖКИ СА НАЛИЧНИ И МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ ПО КУРИЕР.
ЗА ПОРЪЧКИ ПОЛЗВАЙТЕ  СТРАНИЦА    „КОНТАКТИ“.
БЛАГОДАРЯ!